Cum sa-ti mentii motivatia de a te antrena

0
614
Cum sa-ti mentii motivatia de a te antrena

Stiti ca ar trebui sa faceti exercitii, dar in unele zile va este mai greu sa le faceti: nu aveti destul timp, sunteti prea obosit, nu aveti energie. Contracarati aceste scuze, descoperind ce va motiveaza si folositi aceste strategii pentru a dezvolta si mentine un stil de viata activ.

 Pasi  

 1. Stabiliti un tel ce poate fi atins, cum ar fi sa exersati in doua zile din timpul saptamanii, si o data in week-end-uri. Crearea unor teluri realiste va va pune pe drumul cel bun. Daca telul devine prea usor, puteti intotdeauna sa stabiliti unul nou.
 2. Creati recompense pentru atingerea telului. Recompensa poate fi un masaj, un nou aparat de antrenament, un nou CD, un antrenament cu un antrenor personal sau un nou articol de echipament sportiv – orice va doriti cu adevarat.
 3. Antrenati-va cu un prieten, coleg sau cineva drag – cineva care sa va sustina pe dv si telurile dv fara a le sabota.
 4. Abonati-va la o revista de fitness. Noile sfaturi si exercitii va pot inspira si va pot feri de plictiseala.
 5. Creati o competitie cu colegii de munca si prietenii. De exemplu, echipa ai carei membri fac exercitii timp de 30 de minute, de 3 ori pe saptamana pentru 3 luni primeste un premiu. Voi decideti care va fi premiul.
 6. Schimbati-va in hainele de antrenament. Uneori, este doar problema de imbracaminte care reprezinta cel mai mare obstacol.
 7. Uitati ideea ca daca nu exersati macar 30 minute, doar pierdeti timpul. Exercitiile ard calorii, cresc energia si va imbunatatesc sanatatea – chiar si in doze mici.
 8. Incercati un nou sport sau un nou curs. Varietatea, ajutorul de grup si competitia pot creste probabilitatea de exercitiu.
 9. Faceti o promisiune fata de cainele dv sa il luati la o plimbare lunga de cel putin 2 ori pe saptamana.
 10. Cautati modalitati de a incorpora activitatea in ziua dv, chiar daca nu puteti face programul normal. Mergeti pe scari in loc sa luati liftul, mergeti la bowling in loc de filme etc.
 11. Inscrieti-va la o competitie. Indiferent de activitate – alergat, mers cu bicicleta, mers pe jos, inot – exista sute de competitii in toata lumea. Alegeti un loc unde ati vrut mereu sa mergeti.
 12. Inscrieti-va la o sala de forta. Pentru unii, plata unui abonament creste posibilitatea antrenamentelor. De asemenea, este eliminata scuza de vreme urata.

 Sfaturi  

 • Antrenati-va dimineata. Cercetarile arata ca oamenii care fac din exercitii o prioritate a diminetii sunt si cei care se tin de antrenamente.
 • Orice persoana trece prin momente cand este incredibil de greu sa se tina de programul de exercitii. Realizati cand se intampla, dati-va seama ca este doar pentru o scurta perioada de timp si reincepeti programul cat de repede puteti.
 • Alegeti lucruri care va motiveaza – nu ce doresc altii.
 • Amintiti-va de multele beneficii aduse sanatatii de un program de exercitii.

 Atentie  

 • Intotdeauna consultati-va doctorul inainte de a incepe un program de exercitii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.