Cum sa repari schiuri zgariate

0
1155
cum sa repari schiuri zgariate

Tocmai ati trecut cu noile schiuri scumpe peste o piatra ascutita. Sunt ele distruse? Chiar deloc. Schiorii experimentati stiu ca asa ceva este inevitabil. Deveniti priceput la reparatii si veti avea cautare la cabanele de schi de peste tot. Aceasta reparatie este cel mai bine facuta intr-un garaj sau o pivnita cu podea de ciment pentru ca picaturile fierbinti de P-Tex (cofix) pot distruge podele si mochete si chiar provoca incendii.

cum sa repari schiuri zgariate

 Pasii repararii schiurilor zgariate

 1. Aduceti schiurile in casa, unde se pot incalzi. Uscati-le. Permiteti-le sa se incalzeasca la temperatura camerei.
 2. Puneti schiul cu partea deteriorata in sus pe doua capre, intr-un garaj sau intr-o pivnita. Cu cat puteti face schiul mai stabil, cu atat mai bine. Incercati sa aliniati schiurile astfel incat coada sa se sprijine de un perete.
 3. Uitati-va la zgarietura. Scoateti orice pietre sau murdarie. Folosind un cutit ascutit, taiati orice margini zimtate pana ce ramane o gaura neteda.
 4. Dati foc capatului unei lumanari P-Tex. Se poate face cu un chibrit, dar este mai usor cu o bricheta. Pe masura ce lumanarea se incalzeste, P-Tex topit va curge de la capatul lumanarii. Aveti grija sa nu dati pe dv.
 5. Duceti lumanarea la schiuri si turnati P-Tex in gaura. Nu va temeti ca veti da picaturi pe celelalte parti ale schiului. Ele pot fi usor inlaturate mai tarziu. Puteti controla rata picaturilor rotind lumanarea. Pentru o gaura adanca, pueti lumanarea direct pe schi.
 6. Continuati sa umpleti zagrietura pana cand materialul de umplere este un pic mai ridicat decat schul. Stingeti lumanarea.
 7. Cand zona reparata este destul de rece incat sa puteti atinge, folositi o pila metalica pentru a indeparta din material pana ce este egaa cu baza originala a schiurilor. Lucrati incet cu pila, indepartarea agresiva poate strica talpa schiurilor.
 8. Tineti pila cu ambele maini si trageti spre dv de-a lungul reparatiei. Puneti pila in asa fel incat sa trageti lama pe deasupra reparatiei. Cand reparatia este aproape egala, puteti impinge lama spre reparatie.
 9. Indepartati orice picaturi de P-Tex.
 10. Unele scobituri se poate sa nu se umple din prima. Repetati daca este nevoie.
 11. Mandriti-va cu isprava dv. la foc in fata prietenilor.
sfaturi schiuri zgariate

 Sfaturi despre repararea schiurilor

 • Lumanarile P-Tex pot fi cumparate la multe magazine de schi. Ele sunt in cateva culori pentru a fi la fel cu diferitele talpi de schiuri; o lumanare transparenta va functiona la orice schi.
 • o pila pentru schiuri poate fi gasita tot la magazinele de ski.

 Atentie atunci cand repari schiuri

 • Lucrati intr-o zona bine ventilata pentru a evita sa inhalati fumuri toxice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.