Cum sa pescuiesti din barca

0
803
cum sa pescuiesti in barca

Unele din cele mai bune rauri pentru pescuit sunt prea largi pentru a gasi locuri bune de pescuit din barca, sau malurile sunt prea abrupte sau prea dure pentru a face practicabil pescuitul de la mal. O barca este o buna optiune pe asemenea rauri si va poate transporta rapid in susul sau in josul raului pentru a gasi locatii mai bune.

cum sa pescuiesti din barca

Pasii pescuitului din barca

 1. Inspectati barca si motorul cu atentie inainte de a porni. Asigurati-va ca toate lumea are vesta de salvare.
 2. Asigurati-va ca nu ati incarcat prea multi pasageri pe barca si ca barca este destul de mare pentru a se descurca cu curentii raului.
 3. Carati echipament in plus in caz ca echipamentul nu este bun sau ca trebuie sa folositi gute si undite mai rezistente. Puneti o persoana sa aiba grija mereu de motor, chiar si cand barca este ancorata.
 4. Alegeti intre 3 metode principale: pescuitul in deriva, pescuitul in mers cu spatele sau pescuitul la ancora.
 5. Pescuiti in deriva dupa ce gasiti o locatie cu un curent bun. Opriti motorul, puneti unditele si alunecati prin zona, apoi trageti unditele si porniti motorul din nou pana la inceputul sectiunii pentru a aluneca din nou.
 6. Mergeti cu spatele, cu motorul mergand destul de repede incat sa mentina o singura locatie pe rau. Lasati curentul sa scoata unditele.
 7. Pescuiti la ancora dupa ce ati gasit un loc bun pe rau. Lasati ancora si lasati curentul sa traga gutele. Dupa ce prindeti un peste, fiti gata sa trageti ancora si sa porniti din nou motorul. Altfel pestele s-ar putea incurca in sfoara ancorei.
 8. Intotdeauna trageti guta atunci cand altcineva prinde un peste. Fiti gata sa ajutati cu prinderea pestelui si tineti-va undita din calea celeilalte persoane.
 9. Folositi o plasa pentru a prinde pesti mai mici si o cange pentru a prinde pestii mai mari.
 10. Asigurati-va ca pestele s-a zbatut destul inainte de a incerca sa-l aduceti la bord.
sfaturi despre pescuitul in barca

Sfaturi despre pescuitul in barca

 • Cu un peste mare, guta se va rupe imediat daca atinge marginea barcii, asa ca persoana care se ocupa de motor trebuie sa fie pregatita sa porneasca barca sau sa intoarca barca in loc daca pestele incearca sa fuga pe sub barca.
 • Cumparati un permis de pescuit.

Atentie atunci cand pescuiesti in barca

 • Anumite tipuri de plute, momeli si carlige pot fi interzise in anumite rauri. Verificati legile despre cum este legal sa pescuiesti din barca.
 • Asigurati-va ca barca are toate documentele necesare si ca aveti permis de conducere al barcii.
 • Legile privind pescuitul pot fi complexe. Deseori, numai mici sectiuni ale raului sunt deschise, si pescuitul langa baraje este mereu interzis. Pot exista limite la numarul de pesti prinsi pe zi, precum si limite de posesie asupra unui numar de pesti pe care ii puteti avea. Intotdeauna supuneti-va legilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.