Cum sa izolezi fonic o camera

0
1459
cum sa izolezi fonic o camera

Muzica puternica, zgomotele din baie si multe alte zgomote, toate acestea pot fi reduse la tacere – sau reduse la minim – folosind materialele si tehnicile de mai jos. Tineti minte ca este mai usor sa izolati fonic o camera atunci cand o construiti.

Izolarea fonica a unei constructii noi  

atentie la izolarea fonica

 Pasi in izolarea fonica a unei camere

  1. Puneti toate cablurile si instalatiile in peretii ce vor fi izolati.
  2. Puneti rigips pe structura peretilor ce vor fi izolati astfel incat camera sa fie inchisa, dar sa aveti acces in continuare la interiorul peretilor. (Marimea spatiului pe care il puteti lasa deschis variaza – este bine sa lasati deschisa partea ce va permite o aplicare cat mai usoara a izolatiei.)
  3. Aplicati izolatie din vata de fibra de sticla. Vata poate fi impachetata destul de strans – cu cat este mai dens materialul, cu atat mai mult va izola. Dar tineti minte ca din punct de vedere al izolatiei termice, vata isi pierde din proprietati daca este stransa prea rau. Dupa aceea prindeti rigipsul in mod normal.
  4. In mod alternativ puteti chema o companie de constructii care poate introduce in spatiul liber spuma sau fibra de hartie, solutii ce adera pe materiale si care ofera o izolatie fonica buna precum si o izolatie termica buna. Odata ce izolatia a fost aplicata puteti monta rigipsul.
  5. O alta alternativa este sa va prindeti panouri profesionale de izolatie pe pereti – acestea se gasesc fie sub forma de panouri, fie sub forma de suluri. Le puteti gasi la depozite de materiale. Prindeti panourile conform instructiunilor producatorului dupa care prindeti rigipsul in mod normal.

 Sfaturi despre izolarea fonica

  • Puteti folosi geamuri termopan cu tamplarie din PVC pentru a reduce nivelul zgomotului.

 Atentie atunci cand izolezi fonic o camera

  • Purtati ochelari si o masca de praf. Desi nu sunt toxice, produsele de izolatie pot fi usor iritante.
  • Nu umpleti prea mult peretii cu izolatie deoarece veti avea probleme atunci cand montati rigipsul.
cum sa izolezi fonic o camera

Izolarea fonica a unei constructii deja existente  

 Pasii izolarii fonice a unei constructii

  1. Indepartati rigipsul de pe o parte a peretelui ce urmeaza a fi izolat. Dupa aceea alegeti una din metodele prezentate mai sus.
  2. Alternativ puteti taia zone mici in perete, aproape de tavan, intre stalpii peretelui. Umpleti golul din perete cu spuma expandabila sau cu hartie. Puteti inchiria utilajul care introduce hartia sau puteti cumpara tuburi de spuma de la magazine de feronerie.
  3. O alta alternativa este folosirea de panouri profesionale, aplicandu-le pe peretii existenti. Aceste materiale sunt disponibile in multe culori, si pot fi vopsite. Aceste panouri ocupa foarte putin spatiu si sunt destul de eficiente. Alegeti intre panouri, captuseala acustica si bariere pentru vibratii.

 Sfaturi cu privire la izolare fonica

  • Metodele de realizare a izolatiei fonice in cazul unei constructii deja existente nu sunt la fel de eficiente ca cele pe care le folositi in cazul in care le-ati monta in timpul constructiei imobilului.

 Atentie cand izolezi fonic

  • Aveti mare grija atunci cand introduceti materialul izolant sub presiune. Este posibil sa umpleti prea mult pereti si puteti provoca pagube costisitoare. Pentru a evita acesta problema, sunati la o companie specializata in astfel de lucrari.
izolarea fonica a unei camere

Izolarea fonica a ferestrelor, tavanelor si a podelelor  

 Pasii izolarii fonice

  1. In cazul constructiilor noi, folositi ferestre din PVC cu geam termopan in strat dublu sau triplu sau inlocuiti ferestrele vechi daca este vorba de o camera deja construita.
  2. Sau puteti face dopuri – realizate din materiale prezentate mai sus – care sa se potriveasca exact pe marimea ferestrei. Puteti sa le faceti chiar dvs, cumparand si taind materialul la lungimea exacta.
  3. De asemenea puteti cumpara perdele ce sunt concepute pentru a izola fonic. Sunt mai scumpe decat dopurile dar sunt mai placute la vedere.
  4. Izolati tavanul prinzand materiale izolatoare prezentate mai sus sau folosind tavan acustic fals; puteti obtine o izolatie suplimentara punand vata minerala deasupra tavanului fals.
  5. Aplicati mocheta izolatoare la etaj pentru a diminua nivelul zgomotului. Aceasta deseori se poate pune sub mocheta deja existenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.