Cum sa înveți copilul sa înoate

0
558
cum sa inveti copilul sa inoate

Un plan de lectie simplu, combinat cu rabdare si sprijin reprezinta cea mai buna abordare in a invata copilul cum sa inoate.

 Pasi  

 1. Tineti copilul de la subrat si plimbati-l prin apa pentru a isi dezvolta un sentiment de incredere in mediul acvatic. Zambiti si vorbiti pentru a demonstra ca acest nou loc este amuzant si interesant.
 2. Faceti copilul sa dea din picioare. Rugati-l sa se tina de marginea piscinei pentru a ii putea ghida picioarele. Dupa aceea tineti-l dvs si lasati-l sa dea din picioare pentru a ii da sentimentul de miscare. La copiii mai mari folositi o placa de inot.
 3. Faceti bule de aer in apa atunci cand copilul da din picioare pentru a va obisnui copilul sa isi puna fata in apa. Treptat incercati sa il bagati cu capul sub apa pentru a incerca sa il faceti sa isi tina respiratia. Scufundati-va si dvs alaturi de copil si jucati-va sub apa pentru a il determina sa isi deschida ochii.
 4. Tineti copilul din zona taliei sau pieptului si puneti-l sa dea din brate. Demonstrati miscarea chiar dvs, dupa care ghidati bratele copilului. Dupa aceea lasati-l sa faca miscarea singur pe masura ce il tineti
 5. Puneti copilul sa inoate o distanta scurta, de la perete la dvs. Incepeti cu o distanta foarte scurta astfel incat sa poata face aceasta distanta dintr-o saritura. Treptat cresteti distanta.
 6. Aratati copilului cum sa respire ridicand sau intorcand capul pe masura ce distanta dintre dvs si el devine destul de mare pentru a fi necesar.
 7. Puneti copilul sa sara in apa de pe marginea piscinei, dvs fiind in apa pentru a il prinde, dupa care mariti distanta pentru ca acesta sa sara si sa si inoate pentru a ajunge la dvs.

 Sfaturi  

 • Nu va grabiti cu pasii. In prima zi faceti numai primul pas. In a doua zi faceti primul pas din nou si apoi adaugati pasul doi. Incepeti fiecare lectie cu o reluare a lectiilor precedente si avansati la urmatorul pas, dar numai atunci cand copilul este pregatit.
 • Cel mai important factor in abilitatea copilului de a invata sa inoate este felul in care acesta se simte in apa. Jucati-va multe jocuri pentru a face aceasta activitate placuta. Avansati usor. Daca copilul ajunge sa iubeasca apa atunci abilitatile de inot se vor dezvolta treptat.

 Atentie  

 • Nu lasati un copil nesupravegheat langa piscina. Nu scapati din privire un copil ce se afla langa sau in piscina. Aceasta este o problema extrem de serioasa. Chiar si copiii care stiu sa inoate trebuie supravegheati indeaproape.
 • In timp ce increderea intr-un copil este cel mai bun profesor, increderea poate fi si cel mai mare pericol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.