Cum sa comunici in strainatate cand nu cunosti limba

0
584
Cum sa comunicati in strainatate cand nu cunoasteti limba

Atunci cand calatoriti intr-o tara straina este o idee buna sa stiti cateva cuvinte in limba respectiva. Dar cu multa creativitate puteti comunica idei de baza chiar daca nu vorbiti limba nationala.

 Pasi  

  1. Folositi limbajul corpului. Aratatul, gestica si mimica va vor ajuta sa faceti lumea sa inteleaga ce vreti sa spuneti.
  2. Luati cu dvs un carnetel pe care puteti desena figurine si anumite repere.
  3. Cand nu intelegeti cat costa un anumit lucru, dati creionul si hartia persoanei respective; majoritatea vor intelege si vor scrie numarul.
  4. Duceti-va la magazine si cautati poze cu mancare, posibilitati de cazare, transport si distractie; acestea sunt foarte folositoare in hotel si restaurant.
  5. Tineti cont ca multe cuvinte sunt recunoscute la nivel international: taxi, sexy, coca cola, ok.
  6. Lasati pozele sa explice ce vreti sa spuneti. Faceti poze cu casa dvs, cu familia dvs sau orice altceva este important pentru dvs, lucruri pe care vreti sa le aratati celor pe care ii intalniti.

 Sfaturi  

  • Daca aveti cu dvs o carte mica cu expresii sau un dictionar, puteti cauta cuvinte atunci cand nu mai aveti nici o idee.

 Atentie  

  • Toate aceste sfaturi implica faptul ca aveti un partener care este dispus sa faca fata efortului pentru a intelege ce vreti sa comunicati. Daca persoana cu care „vorbiti” nu este interesata, s-ar putea sa fie nevoie sa cautati pe altcineva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.