Cum sa inchiriezi o masina in Europa

0
535
Cum sa inchiriati o masina in Europa

Atunci cand va dati jos din tren sau avion si va urcati in masina, veti descoperi cea mai buna modalitate de a explora locul pe care il vizitati. Mai jos sunt cateva sfaturi pentru ca plimbarea dvs sa fie cat mai confortabila.

 Pasi  

 1. Asigurati-va ca aveti permis de conducere valid.
 2. Sunati la o agentie de turism cu trei saptamani inainte de calatorie si spuneti datele cind doriti sa inchiriati masina si unde vreti sa mergeti cu ea. Puteti gasi o lista cu tarifele percepute de companii pe paginele de internet ale acestora.
 3. Rezervati masina. Alegeti modelul, marimea si data la care vreti sa inchiriati masina.
 4. Hotarati-va unde vreti sa luati masina si unde vreti sa o lasati. Pentru o anumita taxa, ce variaza de la tara la tara, puteti lasa masina intr-un alt loc decat cel din care ati luat-o.
 5. Platiti in avans inchirierea sau platiti doar o parte din tot tariful.
 6. Inainte de a va urca la volan, treceti in revista regulile de circulatie.

 Sfaturi  

 • Inchirierea unei masini poate fi foarte scumpa mai ales in Italia, Franta si Scandinavia. De asemenea tineti minte ca valoarea TVA-ului este de la 6 la 33% si se va adauga la costul de inchiriere.
 • Pentru a inchiria o masina in Europa, deseori trebuie sa aveti minim 25 de ani, dar limita de varsta variaza de la tara la tara.

 Atentie  

 • Parcarea este deseori foarte dificila in orasele mari si combustibilul este mai scump.
 • Este bine sa va luati o asigurare completa.
 • Aveti grija la companiile care incearca sa profite de calatori. Inainte de a pleca cu masina, aveti grija ca aceasta sa nu fie lovita si evitati sa semnati ceva ce nu intelegeti.
 • In cazul in care primiti o amenda este bine sa o platiti pentru a evita viitoare complicatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.