Cum sa ajuti un copil cu dificultati de invatare

0
423
Cum sa ajuti un copil cu dificultati de invatare

Succesul la scoala este cea mai mare provocare pentru copiii cu dificultati la invatatura. Ajutati-va copilul sa reuseasca invatandu-l acasa tehnici pe care sa le poata folosi in sala de curs.

 Pasi 

 1. Vorbiti cu copilul dv. despre dificultatile sale. Discutati deschis unde are probleme si ce masuri puteti lua pentru a trece peste ele. Includeti-va copilul cat se poate de mult in procese speciale de educatie.
 2. Implicati-va in educatia sa. Mergeti la sedinte si la evenimente scolare. Urmariti progresul academic al copilului si participati activ la stabilirea planului educational individual al studentului dv.. Consultati-va cu copilul si profesorul sau in legatura cu temele si proiectele din clasa.
 3. Invatati ce modificari il pot ajuta pe copil din punct de vedere academic. Incercati lucruri precum calculatoare, computere, carti sau casete video si meditatori. Cereti-i idei profesorului copilului pentru a le incerca acasa si oferiti-i si sugestiile dv..
 4. Urmati un program. Urmarea unei rutine de dimineata si seara va crea asteptari clare pentru copil atunci cand se pregateste pentru scoala sau pentru somn. Stabiliti rutine pentru pregatirea pentru scoala ca si pentru sarcini si teme.
 5. Invatati-va copilul cum sa se organizeze. Desemnati rucsaci speciali pentru carti pentru diferite activitati si stabiliti un loc anume din casa unde sa le tineti. Coordonati subiectele si recuzita (gen mape, stilouri si bilete) prin culori. Creati o lista de verificat pentru teme si sarcini zilnice.
 6. Permiteti copilului sa ia decizii. Invatati-l sa analizeze o problema prin gasirea alternativelor, folosind orice de la mancare la activitati zilnice sau de familie.
 7. Creati un sistem de recompensare pentru sarcini, comportament sau progres scolar. Tineti cont de anumite zone care au nevoie de imbunatatire. Decideti aceste zone cu familia si recomandarile si/sau consecintele pentru a intari comportamentul.

 Sfaturi 

 • Inscrieti-va in cluburi de parinti in care sa poate interactiona si copilul.
 • Sponsorizati sau antrenati un club sau o organizatie din care copilul dv. poate face parte.
 • Participati la functii ale scolii si la excursii scolare.
 • Discutati probleme sociale atunci cand le vedeti sau va uitati la TV.
 • Invatati-va copilul sa se ingrijeasca si discutati despre igiena
 • Laudati-va des copilul.

 Atentie 

 • Cautati informatii despre cum sa cresteti eficient copilul cu nevoi speciale daca experimentati frustrari extreme atunci cand aveti de-a face cu copilul dv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.