Cum sa incurajezi obiceiuri bune de studiu la un copil

0
471
Cum sa incurajezi obiceiuri bune de studiu la un copil

Ca orice obicei (bun sau rau), cu cat sunt mai devreme dezvoltate obiceiurile bune de studiu, cu atat mai bine ele se vor inradacina. Nu este niciodata prea devreme sa ii prezentati obiceiurile de studiu pozitive, care ii vor recompensa eforturile din scoala si din viata.

 Pasi 

  1. Fiti un bun exemplu. Daca aduceti uneori acasa munca de la serviciu sau va inscrieti la niste cursuri, copilul va invata obiceiurile dv.. Faceti-le sa fie bune!
  2. Ajutati-va copilul sa isi organizeze lucrurile.
  3. Ajutati-l sa isi organizeze spatiul. Masa din bucatarie este pentru mancare; biroul este pentru teme si invatatura.
  4. Ajutati-l sa-si organizeze timpul. Stabiliti o rutina pentru terminarea temelor pentru acasa. Nu trebuie sa fie momentul in care copilul intra pe usa, doar stabiliti o perioada de timp si tineti-va de ea.
  5. Minimizati distractiile. Demonstratiile de geometrie de nivelul unui copil de 13 ani nu sunt retinute mai bine atunci cand se asculta si muzica la un volum destul de inalt, sau cand se uita si la desene animate.
  6. Verificati temele copilului. Nu este necesar in fiecare noapte, dar destul de des incat sa stie ca s-ar putea – si ca va pasa.
  7. Insistati ca temele neglijente sau carora nu li s-a acordat o atentie prea mare, sa fie refacute, dar nu corectati greselile; profesorii trebuie sa afle ce nu stiu studentii.
  8. Laudati atunci cand este posibil si potrivit. O exprimare sincera a mandriei pentru realizarile academice ale copilului pot insemna mult in formarea studiatului ca obicei.

 Sfaturi 

  • Nu asteptati pana vedeti carnetul de note sau pana la sedinta cu parintii pentru a va exprima ingrijorarile in legatura cu obiceiurile de studiu ale copilului. Daca credeti ca are nevoie de ajutor, oferiti-i.
  • Vedeti ce poate oferi scoala ca pregatire a tehnicilor de studiu. Mai ales in gimnaziu si liceu, astfel de clase apar din ce in ce mai des.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.