Cum sa negociati mai mult timp de concediu

0
361
Cum-sa-negociati-mai-mult-timp-de-concediu

Daca compania dv. este tipica, aveti doar cateva saptamani de vacanta pe an. Iata cum puteti face rost de putin mai mult concediu.

 Pasi  

  1. Alegeti un moment potrivit pentru a cere un concediu mai lung. Cel mai bun moment este de obicei in timpul unei perioade bune, dar alte momente pot fi sfarsitul unui an fiscal profitabil, dupa o prezentare reusita sau pur si simplu cand va gasiti seful intr-o dispozitie buna.
  2. Asigurati-va ca ii dati un motiv bun sefului.
  3. Pregatiti o lista de motive care sa reflecte de ce credeti ca meritati sa fiti recompensat astfel. Poate ati lucrat in plus sau poate ati reusit sa scutiti compania de niste cheltuieli la o afacere importanta.
  4. Decideti la ce doriti sa renuntati in schimbul unei vacante mai mari. Poate insemna o parte sau toata marirea ce urma sau sa acceptati sa munciti jumatate de ora in plus in fiecare zi, de exemplu.
  5. Asigurati-va ca aratati ce beneficii va obtine angajatorul din aceasta intelegere. Motivele pot fi de la o crestere a gradului de fericire a angajatului la locul de munca sau o cale pentru seful dv. sa mentina la nivele mici cresterile de salariu.

 Sfaturi  

  • Fiti dispus la compromis. A fi de acord sa nu va luati 3 saptamani consecutive libere sau la impartirea concediului in mai multe bucatele va poate ajuta cauza.

 Atentie  

  • Spuneti ce doriti, dar nu solicitati. S-ar putea sa riscati sa-l ofensati pe sef.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.