Cum sa incurajezi obiceiurile bune de studiu la un adolescent

0
573
Cum sa incurajati obiceiurile bune de studiu la un adolescent

Chiar si studentii buni se pot incurca in fata unor provocari multiple si a asteptarilor mai mari. Iata cum puteti consolida obiceiurile de studiu de baza ale adolescentului dv..

 Pasi  

  1. Asigurati-va ca copilul intra in ciclul gimnazial cu abilitati puternice de citit. Daca adolescentul dv. nu a invatat sa citeasca, el nu poate citi pentru a invata.
  2. Ajutati-va copilul sa-si organizeze lucrurile, spatiul si orarul. Proiectele de gimnaziu si liceu au nevoie uneori de saptamani sau luni de pregatire , asa ca este nevoie de organizare.
  3. Verificati regulat proiectele copilului. Cereti-i sa va descrie ce cere fiecare proiect, punctul in care se afla si de ce este nevoie pentru terminarea sa, ca si planurile sale pentru ca proiectul sa fie terminat.
  4. Asigurati-va ca adolescentul isi include zilnic timp de studiat in programul sau. Multe teste sunt programate inainte, si 20 de minute de citit in fiecare seara pot da rezultate mai bune pentru un test de joi decat daca el sta si invata toata miercuri noaptea.
  5. Uitati-va mai atent la angajamentele temporale totale ale copilului. Oare orele pentru o slujba cu jumatate de norma, activitati extrascolare, socializare sau sarcinile din casa ii iau din timpul pentru studiat? S-ar putea sa va ajutati adolescentul sa isi reorganizeze prioritatile.
  6. Sprijiniti-l. S-ar putea sa nu il puteti ajuta prea mult atunci cand este vorba de tema la matematica, dar puteti sa-l incurajati, sa simpatizati cu el si poate sa-i oferiti o cana calda cu cacao pentru a intrerupe o perioada lunga de studiu.

 Atentie  

  • Daca considerati ca copilul dv. invata prea mult, puneti piciorul in prag. Succesul scolar este important, dar nu mai important ca sanatatea si starea copilului. Prea multe nopti de studiu pana in orele diminetii pot semnala un program academic mult prea ambitios, o atitudine perfectionista sau ambele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.