Cum sa eviti a cumpara o masina cu defect ascuns

0
406
Cum sa eviti a cumpara o masina cu defect ascuns

O masina cu un defect major ascuns este orice masina noua sau aflata in garantie cu o problema majora care nu poate fi fixata intr-o perioada de timp rezonabila sau la un numar de incercari. Fiecare stat are o lege a masinilor cu defecte majore ascunse care ofera consumatorilor drepturi si recompensari.

 Masini folosite  

 1. Daca cumparati de la un proprietar, rugati un mecanic in care aveti incredere sa va inspecteze masina (dureaza cam o ora si nu costa foarte mult). Evitati vehiculele care au fost in accidente sau au scheletul lovit.
 2. Cereti un raport al istoriei masinii pentru a va asigura ca masina considerata este curata – nu exista semne de pagube sau activitati ilegale in istoria sa.
 3. Aveti grija la modelele care sunt deseori oferite spre vanzare cu mult sub pretul normal. Intrebati vanzatorul de ce o vinde. Aveti grija la vanzatorii care incearca sa incheie afacerea mult prea repede.
 4. Urmati pasii de la „Masini noi”.

 Masini noi 

 1. Aflati de la producator sau de la Administratia Nationala a Sigurantei pe Drumurile Publice daca exista vreo retusare a modelului.
 2. Intrebati mecanicul cat de des apare acest model in garajul sau pentru reparatii(si cati copii a trimis la facultate datorita acestor reparatii).
 3. Vorbiti cu alti proprietari ai acestui model. Sunt multumiti de masina?
 4. Documentati-va despre rechemarile in fabrica ale modelului si despre istoria de intretinere prin protectia consumatorului, magazine auto, articole de ziare si prezentari ale vehiculului de pe website-uri.

 Atentie 

 • Intotdeauna verificati daca exista rechemari asupra masinii pe care doriti sa o cumparati. Ele pot varia de la cele mai normale probleme la cele mai periculoase.
 • Cand cumparati o masina dupa cum arata, nu aveti dreptul la returnarea banilor daca motorul cade in drumul spre casa.

 La ce sa fiti atenti 

 • Fara rechemari
 • Siguranta, intretinere si istoria reparatiilor
 • Recomandari pozitive
 • Raportul istoriei vehiculului
 • Cea mai buna conditie posibila
 • Fara pagube aduse scheletului masinii
 • Un vanzator nu foarte grabit

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.