Cum sa cultivi plante curgatoare in casa

0
474
Cum sa cultivi plante curgatoare in casa

Plantele ce sunt agatate se usuca mult mai repede decat cele care stau pe pamant datorita circulatiei aerului. Pentru plantele ce sunt agatate, ghiveciurile ce se uda singure sunt singura solutie. Planta foloseste apa in ritm propriu asa ca un astfel de ghiveci este bun pentru orice tip de planta.

 Pasi  

  1. Agatati ghiveciurile de un suport sau de o bara. Deoarece ghiveciurile contin apa si pamant, acestea sunt foarte grele.
  2. Folositi un carlig cu deschidere mare pentru a agata ghivecul cu sistemul propriu de irigare.
  3. Fie inainte, fie dupa ce plantati floarea, adaugati cristale de polimer. Acestea absorb apa asemeni unui burete si o stocheaza pana ce planta este gata sa o foloseasca.
  4. Faceti un amestec intre cristale de polimer si apa pentru a obtine un gel. Urmati instructiunile de pe ambalaj.
  5. Adaugati gelul in ghiveci prelungind astfel intervalele la care trebuie sa udati plantele.
  6. Faceti cateva gauri in partea de jos a ghiveciului si bagati cateva cristale de polimer.
  7. Periodic dati jos plantele pentru a le curata de frunze si flori moarte, pentru a le sterge de praf si pentru a le da cu insecticid.
  8. Inainte de a da planta jos, asigurati-va ca rezervorul de apa este gol. Apa ramasa in rezervor intotdeaua ajunge pe mainile dvs.

 Sfaturi  

  • Alternativa la ghiveciurile cu sistem propriu de irigare este monitorizarea umiditatii solului. Odata ce solul se usuca este aproape imposibil sa faceti ca apa sa ajunga pana in partea de jos a ghiveciului. Puteti pune tot ghiveciul intr-un recipient cu apa pentru a hidrata intreg solul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.