Cum sa creezi o clasa integrata

0
627
Cum sa creati o clasa integrata

Integrarea programei scolare inseamna reunirea mai multor materii si predarea lor in functie de o idee sau o tema.

 Pasi  

 1. Identificati conceptele-cheie ale programei pe care doriti ca studentii sa le invete. Mentionati obiectivele de studiat in termeni directi, folosind verbe la prezent.
 2. Creati obiective pentru fiecare concept din planificarea tematica astfel incat instructiunile sa nu devieze de la planul original.
 3. Dezvoltati lectii, activitati de extindere si materiale pentru a putea preda conceptele. Includeti o gama de activitati precum proiecte de cercetare, excursii, caiete, interviuri, invitati vorbitori, buletine de stiri si materiale de lucrat in clasa.
 4. Informati-va. Fiecare membru al echipei ar trebui sa faca cercetari individuale despre integrare si ar trebui sa dezvolte o judecata a ce ar trebui sa fie integrarea si cum sa o planuiti.
 5. Puneti-va de acord asupra unui mod de predare si cum sa satisfaceti nevoile academice ale studentilor.
 6. Discutati despre cum sa satisfaceti criteriul programei stabilite pentru scoala, participarea si cerintele pentru fiecare profesor din echipa, precum si metodele si frecventa verificarii progresului studentilor.
 7. Dezvoltati teme care sa prezinte un mare interes pentru varsta grupului dv.. Idei generale precum mediul inconjurator, explorari sau descoperiri, sau evenimente recente sunt cele mai bune subiecte pentru predatul integrat.
 8. Variati tehnicile de instructaj astfel incat studentii si profesorii sa nu se plictiseasca cu predarea.
 9. Reverificati si revedeti activitatile pentru a va asigura ca se potrivesc cu conceptele si obiectivele pe care le-ati stabilit.
 10. Dezvoltati tehnici de estimare care masoara obiectivele propuse. Incercati sa va asigurati ca fiecare student stapaneste diferite tehnici de prezentare – tehnologica, creativa, matematica, scrisa, orala si portofolii progresive.
 11. Implementati programa. Intalniti-va regulat cu membrii echipei pentru a discuta si revizui probleme si pentru a adauga sau sterge activitati, dupa cum este cazul.
 12. Folositi primul an de predat ca pe o perioada de incercare si continuati sa revizuiti si folositi programa an dupa an.

  Sfaturi  

 • Stabiliti niste limite de timp astfel incat fiecare profesor sa se tina de sarcina si sa treaca prin toate materiile.
 • Folositi abtibilde pentru a schematiza programa. Sunt usor de mutat si de rearanjat.
 • Cumparati carti despre predat si despre crearea unei clase integrate.
 • Printati schema de planificare pentru a va ajuta echipa sa organizeze ideile.
 • Fiti creativ si tineti notite bune.
 • Daca studentii au de facut un proiect de cercetare la stiinte sau istorie, incorporati cercetarea si proiectul scris in ora de arte si limbi straine.
 • Dezvoltati teme ca intrebari sau proiecte de facut.
 • Accesati site-uri specializate pentru idei mai precise despre integrare si alte link-uri catre site-uri ajutatoare.

 Atentie  

 • Lasati destul timp pentru planificare. Integrarea poate dura cateva luni sau chiar ani pentru a pregati si preda eficient.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.