Cum sa alegi plantele anuale

0
512
Cum sa alegi plantele anuale

Floarea potrivita in locul potrivit face o diferenta mare. Atunci cand alegeti plante anuale, veti gasi o gama vasta de culori, forme si frunze. Si din moment ce plantele anuale traiesc doar un an, acest lucru va incurajeaza sa experimentati in fiecare primavara.

 Planificarea  

 Pasi  

  1. Uitati-va bine la locul in care doriti sa plantati. Vedeti cata lumina si cata umbra este, calitatea solului si felul de scurgere al apei. Daca nu ati mai plantat nimic acolo, este dificil sa stiti. Dar faptul ca aceste plante au o durata scurta de viata le face ideale pentru a experimenta.
  2. Tineti cont si de climat. Climatul uscat, arid nu este potrivit plantelor anuale deoarece acestea au nevoie de multa apa si temperaturi mai scazute. Daca plantati insa flori, ce sunt facute pentru un climat arid, intr-o zona umeda acestea se vor distruge repede.
  3. Ganditi-va ce culori vreti sa plantati. Este mai bine sa puneti la punct o schema inainte de a va duce la cumparaturi. O combinatie populara este rozul sau albastrul cu dungi albe sau galbene.
  4. Hotarati-va daca vreti sa incepeti cu seminte sau cu rasaduri. Rasadurile sunt mai usor de pus si cresc mai repede dar bineinteles sunt mai scumpe si sunt disponibile intr-o gama mai limitata decat semintele. Daca alegeti semintele, este posibil sa fie nevoie de  multa pricepere dar pentru aceeasi suma de bani veti beneficia de sute de flori.

 Alegerea semintelor  

 Pasi  

  1. Uitati-va prin cataloage sau prin rafturi cu atentie. Incepatorii ar trebui sa aleaga plante ce sunt foarte usor de crescut sau care se dezvolta foarte bine.
  2. Cautati ca semintele sa rasara repede. O planta ce rasare in 4-5 zile este mai usor de intretinut decat una ce creste in 20 de zile.

 Cumpararea de rasaduri  

 Pasi  

  1. Cititi cu atentie eticheta si luati in considerarea necesarul de lumina, tipul solului, cantitatea de apa si alte conditii de crestere. Asigurati-va ca puteti sa puneti la dispozitie acele conditii.
  2. Cautati plante scurte, indesate, si vedeti ca la baza vasului sa existe gauri de scurgere. Este bine daca nu ies radacini prin gauri – acesta este un semn ca planta a stat suficient in acel ghiveci.
  3. De cate ori este posibil, alegeti plante ce nu au flori. Desi florile sunt frumoase acesta este un semn ca planta a inceput sa isi concentreze energia pe flori, iar dvs aveti nevoie ca energia sa fie concentrata asupra inradacinarii.

 Atentie 

  • Nu cumparati o planta ce pare a fi bolnava. Este posibil ca situatia acesteia sa se inrautateasca si boala sa se raspandeasca si la alte plante din gradina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.