Cum sa alegi plante netoxice pentru animalele din casa

0
567
Cum sa alegi plante netoxice pentru animalele din casa

Daca va impartiti casa cu plante si cu animale de companie, exista sanse ca acestea doua sa fie compatibile. Totusi, exista cateva plante care sunt periculoase pentru animale. Iata o lista scurta de lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand va cumparati o planta.

 Pasi  

 1. Alegeti plante care sunt in stare buna si care nu au insecte pe ele. Examinati plantele de interior cu grija inainte de a le aduce acasa.
 2. Evitati orice planta, din aceeasi familie cu ardeiul iute. Toate aceste plante contin capsicum, substanta chimica care face ardeiul iute. Capsicum este iritant si pentru ochi si pentru piele.
 3. Evitati plantele din familia aralia. Aralia spinosa este toxica intern si poate cauza dermatite, cu basici si inflamari.
 4. Puneti plantele de sarbatori departe de accesul animalelor de casa. Consumarea unor cantitati mari poate cauza voma si deranjament la stomac.
 5. Plasati lamaii de apartament departe de animale. Frunzele contin o substanta care este iritanta respirator.
 6. Protejati animalele de florile de hydrangea, de vreme ce pot cauza stare de rau, voma, diaree si chiar coma sau convulsii daca este inghitita.
 7. Tineti vascul departe de animale. Cauzeaza iritatii gastrointestinale, stare de rau, diaree, halucinatii, delir si chiar moarte.
 8. Puneti amaryllis departe de animale. Bulbii si semintele contin un alcaloid care poate cauza gastroenterite, voma, diaree si tremurat.
 9. Evitati orice membru al familiei agave. Lichidul laptos cauzeaza mancarime si iritarea pielii, cu pete rosii si eruptii care pot dura mai multe zile.
 10. Tineti animalele departe de Asparagus setaceus. Frunzele pot cauza dermatite.
 11. Puneti tradescantia pallida departe de animale. Seva cauzeaza iritarea ochilor si dermatite ale pielii. Tineti frunzele filodendronilor departe de animale, mestecatul acestor frunze cauzeaza formarea de cristale in membranele gurii si ale gatului, cauzand o usturime intensa.
 12. Evitati Dieffenbachia, palmieri si Caladium daca aveti animale de companie. Cauzeaza aceleasi simptome ca si filodendronul.

 Sfaturi  

 • Un simplu test pentru multe plante este sa frecati un pic de seva pe piele. Daca zona se inroseste sau devine iritata, evitati acea planta.
 • Invatati-va animalele de casa sa se tina departe de plante. Atunci cand incearca sa manance o frunza, stropiti animalul cu apa.

 Atentie  

 • Daca observati semne de otravire, sunati un veterinar calificat imediat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.