Locurile de munca in Londra, un magnet pentru straini

0
360

Ah, Londra, un centru de inovație tehnologică, industrială și comercială de secole. Nu este de mirare de ce atât de mulți tineri profesioniști sunt atrași în fiecare an de aceasta metropolă pentru a căuta noi oportunități și pentru a face următorul mare pas în carieră. Cu 1.563 de afaceri la 10.000 de locuitori, pare locul perfect pentru a găsi platforma de lansare potrivită pentru dumneavoastră. Indiferent unde vă stau abilitățile, probabil că veți găsi un angajator care poate beneficia de cocktailul unic de talente și experiență pe care îl aduceți la masă.

Înainte de a aplica pentru un job sau pentru a veni in Londra, trebuie să țineți cont de cateva aspecte, care pot parea neimportante, dar care singur vă vor influența.

În fiecare dimineață, străzile orașului sunt pline de navetiști care se îndreaptă spre locul de muncă, ca să nu mai vorbim de toți acei profesioniști care se scurg din autobuze și trenuri subterane. Cu un procentaj de 24% din populația londoneză, tinerii între 25 și 34 de ani, sunt bine educați și foarte calificați, ei ajung în capitală în vederea continuării carierei lor.

Din fericire, Londra are un sistem extrem de complet de transport public, inclusiv trenuri subterane, autobuze, tramvaie și bineînțeles, faimoasele cabine negre din Londra. Mulți londonezi au o carte Oyster. Acesta este un permis de călătorie preplătit care permite utilizatorilor să sară de la o formă de transport public la alta din zonele alese.

Naveta către serviciu este o considerație care trebuie luată în vedere neapărat, deoarece poate afecta enorm calitatea vieții. Dacă sunteți obișnuiți să conduceți la locul de muncă, este posibil ca acest lucru să nu fie viabil pe străzile din interiorul orașului, pline de blocaje, iar plata zilnică a taxei de aglomerație vă poate afecta serios bugetul. Pentru cei carora le place să meargă cu bicicleta la serviciu, dar nu detin o bicicletă proprie (sau nu vor putea să le ia cu ei) pot beneficia de schema de închiriere de biciclete din oraș.

Cu toate acestea, daca alegeți să vă apucați de muncă, rețineți că va trebui să vă așteptați să luați mai mult timp pentru a parcurge distanțe mai mici decât în altă parte a țării. Naveta medie zilnică pentru lucrătorii din Londra este de 1 oră și 24 de minut. Este pur și simplu o dovadă a sistemului de transport agitat al orașului. Traficul londonez este cel mai slab din țară și al 7-lea cel mai slab din întreaga lume, mai ales că mulți angajatori oferă program de lucru flexibil, permițându-le angajaților să lucreze între 10 dimineața și 6 după-amiaza sau 8 dimineața și 4 după-amiaza .

Este mult mai greu să reușești mai ales pentru cei care provin din alte țări și care poate nu stiu nici limba, dar această capitală oferă destule facilități astfel încat să vă fie mai usor.

Cu două săptămâni înainte, stabiliți o programare pentru INN (numărul de asigurare națională), fără el nu puteți lucra în Londra. Fiind european, aveți dreptul să îl primiți gratuit, dar trebuie să solicitați o programare prin telefon. Înainte de a pleca obtineți pașaportul, luați cel mai ieftin bilet de avion pentru că veți avea nevoie de ceva bănuți pentru a începe aventura (ar fi de preferat să vă schimbați banii în lire sterline, deoarece ratele sunt foarte proaste în aeroporturi).  Ar mai trebuii să știți că în acest oraș, există o mulțime de oferte de închiriere, dar și o mulțime de cereri. Puteți încerca hoteluri, pensiuni, care sunt jumătate de hotel, jumătate de cămin și sunt, de obicei, pline de tineri excursioniști din întreaga lume.

Este foarte important să aveți multă motivație pentru a reusii, apoi puteți să vă cumpărați o cartela Sim de Marea Britanie, acest pas este crucial pentru munca în Londra, deoarece în CV-ul dumneavoastră va trebui să puneți un număr de telefon mobil în limba engleză. Nimeni nu va suna un candidat pe un telefon străin. Dacă vreți cu adevărat să lucrați în Londra, acest lucru este foarte important. În plus, având un telefon mobil în engleză vă va fi mai ușor să obțineți numărul de asigurare națională, care este esențial pentru a accesa orice loc de muncă în Londra.

Dacă aveți de gând să lucrați în Londra, ar trebui să mergeți la o bancă din Marea Britanie imediat ce faceți cunoștiință cu lumea aceasta nouă, pentru a vă deschide un cont bancar. Nu este recomandabil să așteptați până în ultimul moment, deoarece imediat ce veți lucra va trebui să vă furnizați contul bancar din Marea Britanie, astfel încât să vă poată plăti salariul.

Un alt punct esențial pentru lucrul în Londra este pregătirea CV-ului, cei care cunosc marketingul cunosc importanța faptului că, într-o vânzare, produsul nu este decisive, ceea ce este cu adevărat de mare importanță este modul în care-l vindeți sau promoțiile. Deci când cautați un loc de muncă, trebuie să vă vinideți, trebuie să dați tot ce ai mai bun pe o foaie căci fără un CV bun în limba engleză, chiar dacă dumneavoastră sunteți persoana pe care o caută, nu vă vor angaja.

Obținerea cardului european de asigurări sociale de sănătate nu este altceva decât o simplă procedură gratuită, care nu va dura mai mult de 5 minute, însă vă puteți asigura că veți primi aici aceleași beneficii medicale ca și în țara dumneavoastră .

Locurile de muncă sunt împarțite în funcție de industria din care fac parte. În contextul pandemiei actuale normal ca primează, industria alimentară și tot ce ține de aceasta, deci cele mai multe joburi sunt din industria alimentară, apoi urmează industria de fabricație textilă și industria primară și utilitară. În timp ce multe firme au anunțat că își concediează angajații, supermarketurile, mai ales în primele zile de covid 19, aveau nevoie de mult mai mult personal, așa că o strudentă a aplicat pentru un job în supermarket și i-a fost acceptată cererea la nici 3 ore după publicare.

Trebuie să fiți foarte atenți atunci când vă căutați propriul loc de muncă în Londra. Dacă vreți să aplicați pentru oricare dintre platformele online, pot exista niște oferte false. Nu există nicio modalitate ca acest lucru să vi se întâmple în centrele de locuri de muncă din Londra sau altele asemenea. Puteți căuta joburi pe diferite site-uri cum ar fi: Anunțul UK, unde  cele mai multe anunțuri sunt cele de șofer deoarece este prioritară livrarea in contextul pandemiei. Dar totuși cele mai bune joburi in functie de salariul de început si scorul de satisfacție sunt: arhitect de înteprindere, manager de produs, operațional, manager dezvoltare business. În principal cele de manager se afla printre primele.

Dar ce este un architect de întreprindere si cu ce se ocupă el? Un arhitect de întreprindere este responsabil pentru întreținerea și pastrarea rețelelor și serviciilor IT ale unei organizații. În calitate de arhitect de întreprindere, veți fi responsabil pentru supravegherea, îmbunătățirea și modernizarea serviciilor, software-ului și hardware-ului. Dacă vorbim despre managerii de produse ei sunt responsabili pentru îndrumarea succesului unui produs și conduc echipa multifuncțională care este și ea responsabilă pentru îmbunătățirea acestuia. Este un rol organizațional important, în special în companiile de tehnologie, care stabilește strategia, foaia de parcurs și definiția caracteristicilor pentru un produs sau a unei linii de produse. Dacă vreți sa deveniți manager oprațional trebuie sa știți că veți fi însărcinat cu asigurarea unui leadership inspirat pentru operațiunea unei linii de activitate a unei organizații, acest lucru implică luarea unor decizii strategice și politice importante, precum și dezvoltarea și implementarea politicilor și procedurilor operaționale.

Pentru cei care vor să fie liberi profesioniști, să lucreze de acasă există un mare avantaj deoarece viața dumenavoastră va fi mult mai echilibrată. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la traficul din orele de vârf sau să rămâneți fără concediu, flexibilitatea activității independente vă permite să vă setați propriul orar și calendar, ajutându-vă să realizați un echilibru mult mai puternic între viața profesională și viața personală. Plus că Londra este unul dintre orașele de top din lume care lucrează pe cont propriu. Așadar, dacă vă gândiți să vă începeți propria afacere, acesta este locul potrivit în care vă aflați mai ales că există multe stimulente guvernamentale diferite pentru oamenii care fac exact asta și dar asistență gratuită.

Există multe beneficii dacă lucrați in Londra. Tratamentul medical este gratuit prin intermediul NHS (National Health Service), ei bine, gratuit este un cuvânt relativ, pentru că toți cei care lucrează și plătesc impozite în Marea Britanie deci plătesc și pentru NHS indirect, dar asta înseamnă că nu trebuie să plătiți atunci când vizitați un medic sau pentru orice tratament de spital de care ați putea avea nevoie. Sunteți înconjurat de istorie la fiecare colț. În timpul deplasării dumneavoastră zilnice la serviciu ați putea trece pe lângă Turnul Londrei, Catedrala Sf. Pavel sau Camerele Parlamentului.

Nu aveți nevoie de mașină. Datorită rețelei excelente de transport public (London Buses și The Tube), nu este nevoie să dețineți o mașină atunci când locuiți și lucrați în oraș. Există atât de multe spații verzi pentru a vă relaxa și a vă îndepărta de toate. Dacă veniți din Europa, veți fi în stare de șoc când vine vorba de serviciul pentru clienți, pentru că nici nu se compară, Londra este o încântare!

Munca în Londra este un vis devenit realitate pentru mulți. La urma urmei, este unul dintre centrele de afaceri ale lumii, este un oraș divers și multicultural, sunt atât de multe de făcut încât nu te vei plictisi niciodată și, așa cum a spus Samuel Johnson cu atât de elocvent, „Când un om este obosit de Londra, este obosit de viață. ”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.