Cum sa-ti ajuti copilul la teme

0
460
Cum sa-ti ajuti copilul la teme

Temele pentru acasa nu ar trebui (si nu este nevoie) sa transforme casa intr-o galagie nocturna. Iata cateva sfaturi de bun simt pentru a va ajuta copilul sa isi asume responsabilitatea pentru treaba sa.

 Pasi 

  1. Ajutati-va copilul sa isi organizeze spatiul, lucrurile si orarul. Dezorganizarea va face ca 40 de minute de matematica, istorie si stiinte sa se transforme in 2 ore de transpiratie si lacrimi.
  2. Rugati-va copilul sa-si verifice temele cu dv. cat de des posibil. Mai ales in gimnaziu si liceu, temele trebuie facute in timp, astfel ca asigurati-va ca copilul isi planifica temele si lucreaza dupa acel plan.
  3. Subliniati faptul ca temele pentru scoala ale unui copil sunt prioritatea numarul 1. Participarea continua la activitati extrascolare, o slujba cu jumatate de norma si distractiile trebuie sa isi faca loc in jurul terminarii temelor normale si a altor proiecte.
  4. Verificati temele copilului – nu in fiecare noapte, dar destul de des incat sa stie ca s-ar putea (si ca va pasa).
  5. Insistati ca copilul sa refaca temele neglijente, dar nu corectati greselile. Profesorii trebuie sa afle ce studentii nu stiu.

 Atentie 

  • Nu picati in capcana de a face tema copilului pentru, sau chiar si cu, el. Procesul este la fel de important ca si produsul si nu va ajuta copilul ca dv. stiti cum sa reduceti o fractie la cel mai mic numitor comun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.