Cum sa repari instalatia de Craciun

0
638
Cum sa repari instalatia de Craciun

Acele luminite sclipitoare sunt atat de ieftine incat ati putea fi tentati sa va duceti si sa cumparati o alta instalatie de lumini. Dar este usor de evitat sa mai faceti inca un drum la cumparaturi atunci cand sunteti deja ocupati. Iata cateva sfaturi care va pot ajuta sa localizati si sa rezolvati usor problema.

 Pasi  

  1. Pentru a verifica o conectare proasta, scoateti din priza instalatia si bagati-o din nou intr-o priza de perete sau un prelungitor functional. Daca tot nu merge, mai cautati in continuare problema.
  2. Pentru a repara aprinderi si stingeri nedorite, uitati-va dupa becuri albe cu varf rosu sau cu o baza diferita si inlocuiti-le pe toate pe care le gasiti. Daca nici asa nu se rezolva problema, treceti la pasul urmator.
  3. Pentru a localiza un bec lipsa, spart sau ars, verificati partea care nu functioneaza de la un capat la celalalt, si examinati fiecare bec pentru semne vizibile de deteriorare sau innegreala.
  4. Pentru a localiza un bec slabit, verificati-le pe toate. Scoateti instalatia din priza atunci cand bagati becul la loc, dar cat timp este scos, verificati becul si firul de la baza becului pentru semne de deteriorare. Daca este stricat, inlocuiti-l, daca nu, bagati-l la loc bine fixat.
  5. Pentru a localiza un bec din cauza caruia nu merge instalatia, inlocuiti primul bec cu unul care stiti sigur ca functioneaza. Daca instalatia nu se aprinde, continuati la fel cu urmatorul, pana cand il localizati pe cel defect.
  6. Pentru a localiza un bec care este stricat sau are firele aliniate gresit si care face instalatia sa palpaie, puneti unul din capetele instalatiei pe podea. Incepand de la un capat, treceti-va mana peste becuri pana il atingeti pe cel care face instalatia sa palpaie. Inlocuiti becul respectiv si pe cele imediat urmatoare. Inlocuiti-le pe cele care au firele aliniate gresit sau aliniati dvs firele si apoi reintroduceti-le.
  7. Pentru a rezolva problema scurtcircuitelor cauzate de apa, asigurati-va ca instalatia nu sta in apa si localizati de unde ar putea proveni apa.

 Sfaturi  

  • Nu aruncati un bec care credeti ca ar cauza probleme decat dupa ce ati testat din nou instalatia.

 Atentie  

  • Manevrarea unui bec stricat poate cauza soc electric, asa ca e mai bine sa scoateti din priza instalatia o data ce ati localizat problema.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.