Cum sa opresti un caine din latrat

0
681
cum sa opresti un caine din latrat excesiv

Latratul este un comportament natural la caine, dar aceasta nu este o explicatie destul de buna pentru vecinii nervosi. Este nedrept si imposibil sa cereti unui caine sa devina mut, dar iata cativa pasi te vor ajuta sa opresti un caine din latrat excesiv.

cum sa opresti un caine din latrat

 Pasi opririi unui caine din latrat excesiv

 1. Incercati sa vedeti de ce latra cainele dvs. Eliminand cauza, va veti spori sansele de succes.
 2. Tineti la indemana mancarea favorita a cainelui.
 3. Laudati cainele atunci cand incepe sa latre spunand „Buna treaba” si apoi „Ce s-a intamplat?”
 4. Spuneti cainelui „Liniste”.
 5. Plimbati mancarea in fata nasului cainelui. In acel moment majoritatea cainilor tac din gura deoarece se vor concentra asupra mirosului si vor incerca sa linga mancarea.
 6. Laudati in continuare cainele. Spuneti-i cainelui ca este bun pentru faptul ca nu mai latra.
 7. Dupa trei secunde de liniste dati cainelui gustarea.
 8. Daca incepe sa latre din nou aratati o noua gustare. De data aceasta incercati sa nu ii dati mancarea decat dupa 5 secunde de liniste. Astfel cainele ar trebui sa invete ca dupa fiecare interval de liniste va fi rasplatit.
 9. Dojeniti cainele de fiecare data cand face o greseala. Daca incepe sa latre din nou, chiar si pentru o clipa, atunci cand ii plimbati gustarea prin fata, cu o voce mai aspra spuneti „Liniste”. Apoi rasplatiti cainele imediat dupa ce s-a oprit din latrat.
 10. Mariti intervalele de tacere cu cate trei secunde: de la 3 secunde la 6, de la 6 la 9, si tot asa. In prima sesiune este posibil sa ajungeti la intervale de tacere de cate doua minute, ceea ce arata un progres semnificativ in modelarea comportamentului cainelui dvs.
sfaturi despre cum sa opresti un caine din latrat excesiv

 Sfaturi despre cum sa opresti un caine din latrat

 • Unele rase au tendinta sa latre mai mult decat altele. Intrebati si alti stapani pentru a vedea daca animalul dvs se comporta anormal.
 • Dureaza ceva timp pana reusiti sa dresati cainele sa nu mai latre excesiv. Stati calm si rabdator si in cele din urma va latra numai atunci cand este cazul.
 • Daca aveti probleme in a opri cainele din latrat, consultati un veterinar ce se ocupa de astfel de probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.