Cum sa montezi lanturile de iarna

0
423
cum sa montezi lanturile pentru iarna

Pentru multi soferi, montarea lanturilor de iarna poate fii o experienta iritanta, daca nu friguroasa. Urmand acesti pasi simpli va puteti face treaba mult mai suportabila.

 Pasi  

 1. Aflati daca masina dvs are tractiune pe fata sau pe spate. 
 2. Verificati in manualul masinii daca exista o referinta pentru „clasa S” sau spatiu limitat pentru lanturile de anvelope. Daca anvelopele masinii dvs au nevoie de un produs pentru spatiu limitat, consultati manualul pentru mai multe instructiuni, pentru ca lanturile normale nu sunt recomandate pentru masina dvs.
 3. Indepartati masina de sosea si din calea traficului.
 4. Activati frana de mana si opriti motorul inainte de a cobora sub masina. Pasagerii pot sta in masina sau pot astepta intr-un loc sigur departe de trafic.
 5. Asezati lanturile intinse pe pamant astfel incat fiecare parte sa fie paralela. Asigurati-va ca nu exista nici o veriga rasucita in lanturi.
 6. Imbracati fiecare anvelopa din spate cu lanturi, lasand „carligul rapid” (sau ancora) pe dinauntru. Cealalta parte a lanturilor are o ancora cu parghie cu o veriga fixatoare.
 7. Asigurati-va ca partea neteda a legaturilor in forma de cruce ale lanturilor este indreptata spre anvelopa. Veti recunoaste mai bine aceste parti cand veti vedea lanturile.
 8. Intindeti-va dupa fiecare roata si strangeti carligele introducandu-le prin a treia veriga de la celalalt capat al lantului. Trageti de cablul slabit catre partea exterioara a rotii.
 9. Trageti masina inainte cativa metri si trageti restul cablului catre dvs. Introduceti ancorele cu parghii prin cele trei verigi din capetele opuse ale lanturilor exterioare si montati parghiile inapoi peste ele insele, apoi strangeti-le sub verigele fixatoare.
 10. Conduceti inainte cativa metri, apoi trageti tot cablul slabit afara din lanturi si strangeti-le cat de tare puteti. Ar trebui sa fie aproape acelasi numar de verigi libere pe fiecare parte a lanturilor.
 11. Fixati si aceste verigi cu noduri, sau taiati-le cu un cleste.
 12. Adaugati fixatori de cauciuc pentru a mari durata de viata lanturilor.

 Sfaturi 

Lanturile de anvelope nu sunt necesare de obicei pentru automobilele sport sau utilitare cu tractiune 4×4, decat in locurile unde sunt cerute prin lege. Verifica regulile de trafic si fiti atent la exceptiile pentru conditii meteorologice extreme.

Folositi o panza impermeabila pentru a-ti proteja hainele si corpul de noroi sau zapada. Montarea lanturilor de anvelope nu este de obicei o treaba curata 🙂

 Atentie 

Soferii nu ar trebui sa depaseasca viteza maxima sugerata pe cutia lanturilor de anvelope sau in instructiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.