Fie ca va plimbati pe malul Senei, fotografiati Catedrala Notre Dame sau urcati pana in varful turnului Eiffel, vi se va face foame. Aceasta este ocazia perfecta pentru a incerca bucataria franceza la o cafenea, in Paris.
Pasi
- Gasiti un loc care sa va placa. Fie ca va place ambianta, multimea sau numele, alegeti o cafenea care va atrage, nu neaparat cea care v-a fost recomandata la hotel.
- Vedeti daca este afisat meniu cafenelei si daca exista si variante in alte limbi. Daca nu puteti sa va dati seama daca localul serveste ceva care va place, atunci este mai bine sa cautati in continuare.
- Localizati o masa libera si asezati-va.
- Luati o carte sau un ziar pe care sa il cititi atunci cand sunteti la masa. Este un lucru des intalnit sa vedeti parizienii ca citesc in timpul mesei; relaxati-va si bucurati-va de experienta.
- Intrebati chelnerul ce contine meniul. Multe cafenele ofera meniuri speciale ce includ vin, aperitiv, si desert si astfel va va costa mai putin daca ati comanda individual.
- Asigurati-va ca aveti bani pentru a plati masa si pentru bacsis.
- Lasati bacsis pentru serviciul primit, nu atat de mult cat credeti ca se asteapta. Localurile in care se poate manca adauga o taxa pentru servicii, dar lasati mai multi bani daca ati fost multumit de serviciu.
Sfaturi
- Treceti de mai multe ori pe langa local inainte de a va hotari sa mancati. Fiti foarte atent la felul in care sunt tratati clientii; fiecare cafenea are propria-i personalitate, asa ca este bine sa alegeti un loc ce vi se potriveste.
- Alegeti un loc ce nu este foarte aglomerat. Astfel chelnerul poate petrece mai mult timp cu clientii care nu au experienta in localurile frantuzesti.
- Luati cu dvs o carte cu fraze pentru a va usura felul in care comandati. Astfel puteti economisi timp si bani.
Atentie
- Nu va fie teama sa faceti o plangere daca este cazul. Mancarea proasta nu este cauzata de bariera culturala sau de limba folosita si nu este ceva ce trebuie sa tolerati.