Cum sa infrunti suferinta in timpul durerilor nasterii

0
412
Cum sa infrunti suferinta in timpul durerilor nasterii

Durerile sunt diferite la fiecare femeie si la fiecare sarcina. Trebuie sa stii despre procesul natural prin care trece copilul in timpul nasterii si sa decizi in ce fel vei dori sa-ti nasti copilul.

 Pasi  

  1. Asculta-ti corpul. Fii atenta la contractii si observa daca se succed intr-un ritm. Cele mai multe incep ca o strangere in zona inferioara a spatelui si merg spre partea mediana a abdomenului. Unele contractii incep in partea de sus a uterului si coboara spre abdomen.
  2. Amenajeaza-ti ambianta. Daca trebuie sa stai acasa in primele faze ale durerilor, fii sigura ca esti intr-un loc cat mai linistit. Angajeza pe cineva sa aiba grija de ceilalti copii ai tai, de preferat in afara casei.
  3. Completeaza-ti planul nasterii cu aceasta facilitate pentru ca cei care se ocupa de tine sa stie ce fel de ambianta ti-ar placea.
  4. Misca-te. Gravitatia este de mare ajutor pentru nasterea unui copil. Plimba-te in casa sau, daca te simti in stare, du-te la o plimbare afara. Plimba-te pe holurile spitalului daca nu esti legata la aparate de monitorizare. Fii sigura ca partenerul tau e in permanenta cu tine.
  5. Experimenteaza diversele situatii care ar putea interveni. Stai in maini si in genunchi si leagana-te inainte si inapoi. Ghemuieste-te la marginea patului. Intinde-te. Stai intr-o cada cu apa calda sau sub dus. Stai intr-un balansoar.
  6. Masajul in zona spatelui poate ameliora durerea. Acelasi lucru il pot face si pachetele de gheata.
  7. Rostogoleste o cutie de suc sau o minge de tenis pe zona inferioara a spatelui. Invata niste tehnici in cursuri despre nasteri sau in carti de specialitate.
  8. Concentreaza-te. Gaseste un obiect preferat pentru a te concentra pe el. Uita-te in ochii partenerului. Priveste cu atentie lumina. Inchide-ti ochii si fa exercitii de vizualizare. Concentreaza-te pe ceva pana cand contractia trece.
  9. Respira. Plange. Lasa vibratiile sa plece de la diafragma ta prin corzile vocale. Pastreaza-ti calmul.
  10. Urmareste contractiile. Daca esti legata la un aparat, spune-i partenerului tau sa te informeze cand contractiile cresc si descresc pentru a sti cand a trecut cea mai grea. Concentreaza-te asupra unui obiect pana cand contractiile se opresc.
  11. Mananca si consuma lichide. Pastreaza-ti tonusul si urineaza frecvent. Prefera lumina, mancarurile bogate in calorii si lichidele cat mai naturale. Unele maternitati nu-ti vor permite cine stie ce dupa nastere. Ia legatura cu ele inainte de a incepe durerile nasterii.
  12. Ia medicatie impotriva durerii. Daca nu poti indura durerile nasterii, cere-i doctorului medicatie. Este bine sa stii ce medicatie este recomandata durerii, si reactia ta la ea. Chiar daca ai ales pentru o nastere naturala, nu vei sti cum vor reactiona corpul si mintea ta decat cand vei fi pe masa de nastere. Fiecare femeie are un prag diferit de suportare a durerii. Asculta-ti corpul.

 Sfaturi  

  • Urmeaza cursuri despre nastere. Vei invata informatii foarte importante despre cum apare nasterea si ce sa astepti de la corpul tau.
  • Fa un plan al nasterii. Incearca sa anticipezi lucrurile care crezi ca te vor face sa te simti bine si cele care nu te vor face sa te simti bine. Da o copie a acestor lucruri doctorului si sorei medicale la sosire. Pastreaza una pentru tine.
  • Asteapta-te la neprevazut. Daca crezi ca o anumita situatie iti este favorabila, un parfum, un cantec pe care acum nu le placi, urmeaza-ti instinctul.
  • Spune-le partenerului si doctorului ceea ce vrei. Daca vrei liniste si intuneric, nu ezita sa ceri. Daca vrei ca partenerul tau sa-si inchida telefonul si sa stea cu tine, cere-i-o, asta pentru ca tu si copilul sunteti mai importanti.

 Atentie  

  • Este recomandat ca tu si partenerul tau sa aveti cunostinte despre cum sa intampinati o nastere-surpriza, acasa sau in drum spre maternitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.