Cum sa cumperi mancare pentru animalul de companie

0
517
Cum sa cumperi mancare pentru animalul de companie

Fluffy este un membru al familiei. In calitate de stăpân aveti sarcina de a-i da produse sanatoase care ajuta la o sanatate buna si previne aparitia bolilor datorate deficientelor nutritive. Dar nu toate tipurile de mancare sunt la fel; cititi cu atentie inainte de a cumpara.

 Pasi 

 1. Cititi numele descriptiv al mancarii si vedeti ce inseamna. Mancare de pisici din carne de gaina inseamna ca mancarea trebuie sa contina carne de gaina in proportie de 95%. Amestec de carne de gaina inseamna ca 25% din ingrediente le reprezinta carnea de gaina. Mancarea de pisici cu carne de gaina inseamna ca aceasta contine carne de gaina in proportie de 3%.
 2. Cititi ingredientele de pe ambalaj. Producatorii trebuie sa treaca ingredientele in functie de gramaj, primul fiind cel predominant.
 3. Alegeti produsele la care tipul carnii este specificat (de exemplu, carne de pasare, de porc, de vita). Evitati produsele care au numai produse animaliere secundare (organe, oase, tendoane).
 4. Evitati mancarurile care sunt facute numai din produse secundare sau din produse rezultate din maduva. Aceste produse sunt resturi rezultate dupa ce un produs a fost tratat la temperaturi foarte mari.
 5. Cautati o eticheta ce spune ca produsul a avut succes in hranirea animalelor, nu cautati doar o eticheta ce atesta prezenta substantelor nutritive.
 6. Cititi buletinul de analiza disponibil pe eticheta, buletin ce contine cantitatea de proteine, grasimi si alte produse precum si cantitatea minima recomandata.
 7. Alegeti o mancare ce se potriveste nevoilor animalului dvs. Sunt mancaruri speciale pentru pui de pisica sau de caine, pentru animale gravide, care alapteaza, mature sau cu diabet, sau pentru animale cu probleme ale blanii.
 8. Verificati data de expirare. Daca data de expirare se apropie inseamna ca produsul a stat pe raft destul de mult timp.
 9. Faceti trecerea de la mancarea veche la cea nou amestecandu-le treptat pe parcursul a 5 zile.
 10. Observati animalul dupa introducerea unei mancari noi. O schimbare a blanii, a apetitului, a greutatii, a starii de spirit, sau a altor aspecte poate indica existenta unei probleme. Consultati medicul veterinar pentru a primi o recomandare.

 Sfaturi 

 • Cainele este posibil sa iubeasca acea mancare uscata, dar asta nu inseamna ca este buna pentru el. Anumiti producatori pulverizeaza peste produse grasimi gustoase. Astfel este ca si cum ati da unui copil numai mancare de la un fast-food. Asigurati-va ca mancarea are valoarea nutritiva adecvata.
 • Puneti la rece mancarea nefolosita. Tineti mancarea uscata intr-un recipient inchis ermetic pentru a prelungi prospetimea.
 • Un pret mai mare poate indica o calitate mai buna a ingredientelor, dar nu va bazati numai pe pret. Cititi eticheta.

 Atentie 

 • Desertul nu este mancare pentru animale: 60g de ciocolata neindulcita poate reprezenta o doza letala pentru un caine de 12 kg.
 • Pisicile si cainii au nevoi nutritive diferite. Nu dati unei pisici numai mancare de caine, si invers, deoarece se poate ajunge la malnutritie si imbolnavire.

 La ce sa fiti atenti  

 • Termeni descriptivi
 • Ingrediente in functie de greutate
 • Tipul exact de carne
 • Teste ce arata utilitatea produsului
 • Formule nutritive speciale
 • Data de expirare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.