Cum să aerisesti o peluză

0
619
cum sa aerisiti o peluza

Ati facut totul bine si peluza in continuare arata jalnic, mai ales unde se joaca copiii si in locul in care stau cainii. Verificati cat de compact este solul, dupa care folositi un dispozitiv pentru a scoate dopuri de pamant permitand aerului, apei si ingrasamintelor sa intre, astfel obtinand o peluza sanatoasa.

 Pasi  

  1. Invatati sa recunoasteti solul tasat: apa sta, dar nu intra in sol; iarba pe care o tratati cu ingrasaminte nu se inverzeste si zonele afectate par mai plate decat restul peluzei. Problema este mai grava in zone cu huma deoarece vremea poate face ravagii.
  2. Testati solul pentru a vedea de ce are nevoie; poate avea nevoie de ingrasamant, sulf, oxid de calciu.
  3. Mariti lungimea firului ierbii atunci cand o tundeti.
  4. Asteptati si urmariti imbunatatirile timp de o luna, dupa care aerisiti manual sau mecanic.
  5. Cautati un dispozitiv manual – un maner pus pe o bara in forma de T cu patru tevi pe care le bagati in pământ pentru a indeparta bucati de sol. Daca peluza dvs este mai mare sau sunteti presat de timp, incercati sa inchiriati un utilaj automat.
  6. Inchiriati numai echipament pe care stiti sa il folositi in siguranta. Puneti oricate intrebari considerati ca sunt necesare inainte de a lua utilajul acasa.
  7. Udati bine peluza intr-o zi si a doua zi folositi utilajul.
  8. Mergeti inainte si inapoi intr-un model ce va asigura ca acoperiti intreaga suprafata doar o data, lasand gauri in zona prin care trece.
  9. Macinati dopurile de sol scoase si adaugati compost pentru a face destul amestec astfel incat sa puteti umple gaurile. Folositi manusa sau coada unei greble pentru a umble si pentru a nivela gaurile.
  10. Puneti ingrasamant doar o data si reluati programul normal de udat. In cazul in care iarba creste greu, evitati sa o tundeti cel putin trei saptamani sau chiar mai mult.

 Sfaturi  

  • Amestecati doar o treime din solul scos cu compost pentru a reumple gaurile.

 Atentie  

  • Intotdeauna purtati pantaloni lungi, incaltaminte si ochelari de protectie atunci cand operati utilaje.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.