Cum faci ca animalele sa nu roada cablurile electrice

0
440
Cum faci ca animalele sa nu roada cablurile electrice

Rontaitul cablurilor electrice poate duce la socuri electrice pentru animalul dvs de companie, ducand la probleme respiratorii, stop cardiac sau chiar moarte. Dintii ascutiti si natura curioasa il pot pune in pericol.

 Pasi 

  1. Lipiti cablurile de perete folosind banda izolatoare pentru a impiedica accesul animalului la ele.
  2. Lungimea suplimentara a cablurilor stocati-o in spatele mobilei, ascunsa de vederea animalului dvs. Pisicile sunt atrase de cablurile ce atarna si pot crede ca sunt jucarii.
  3. Blocati accesul la cablurile ce sunt vizibile invelindu-le intr-un tub de protectie (se poate gasi la magazine electrice).
  4. Puneti hartie lipicioasa in zona cablurilor pentru a descuraja animalul de companie.
  5. Aplicati substante ce nu sunt placute la gust pe cablurile ce sunt la vedere. Aceste substante pot fi sub diferite forme: acrisoare, sos picant, mentolate, pasta de dinti, apa de gura sau suc de lamaie. Experimentati cu diferite arome pentru a gasi-o pe cea potrivita.
  6. Puneti la dispozitie jucarii care sa capteze atentia animalului si schimbati-le la cateva zile pentru a nu interveni plictiseala.
  7. Tineti animalul de companie departe de camerele unde cablurile electrice sunt expuse, asta pana cand acestuia ii piere interesul pentru cabluri.

 Atentie 

  • Ranile provocate de cablurile electrice sunt cel mai des intalnite la catelusi si la pisicute, mai ales cand sunt adoptati, asa ca aveti mare grija cu cei tineri atunci cand ii aduceti pentru prima data acasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.