Navigatul pe internet la locul de munca

0
366
Navigatul-pe-internet-la-locul-de-munca

Va faceti cumparaturile online in timp ce sunteti la munca? Va verificati e-mailul personal? Cotele de la bursa? Multi dontre dvs probabil ca au raspuns „da” la aceste intrebari. Conform unui studiu, 25% dintre angajati folosesc internetul pentru interesul personal in timpul orelor de lucru cel putin 10 minute pe zi. 13% dintre angajati folosesc internetul cel putin 2 ore pe zi.

 Cat este prea mult?  

Primul indiciu ar trebui sa fie politica firmei in ceea ce priveste utilizarea internetului. Exista asa ceva? Foarte multe companii au o asemenea politica. Insa chiar daca nu exista nimic scris, seful dvs se poate incrunta daca observa utilizarea internetului in interes personal.
Conform aceluiasi studiu, 35% dintre angajatori considera ca timpul persional la navigarii pe internet sa fie limitat la 30 minute pe zi.

Lasand politica companiei la o parte, nu este intelept sa va petreceti mult timp online. Pana la urma sunteti platit sa va faceti treba nu? Poate ca veti spune ca navigati pe internet doar atunci cand nu aveti altceva de facut sau cand v-ati terminat treaba. Insa aceasta scuza nu va functiona si cu seful dvs. Pentru ca automat se va gandi ca nu aveti suficient de mult de lucru pentru a va ocupa timpul. Sau si mai rau, se va gandi ca sunteti prea mult platit pentru slujba dvs.

In afara faptului in care nu este specificat clar cat timp aveti voie sa navigati pe internet in interes personal in timpul orelor de munca, ar trebui sa va limitati la verificarea e-mailului personal si eventual verificarea actiunilor la bursa. Bineinteles ar trebui sa folositi bunul simt. Daca aveti de lucru ar trebui sa va ocupati mai intai de obligatiile de serviciu decat de e-mailul personal.

 Navigati pe internet cu intelepciune  

Chiar daca pe seful dvs nu-l deranjeaza faptul ca navigati pe internet in interes personal, asta nu inseamna ca ar trebui sa faceti ce aveti chef. Trebuie sa fiti intelept. Exista siteuri pe care nu aveti voie sa le vizitati. Unele companii folosesc programe care urmaresc siteurile vizitate, asa ca navigatul pe internet nu este chiar atat de anonim pe cat credeti dvs. Imaginati-va cat de penibil ar fi sa fiti surprins intr-o ipostaza 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.